Lifehacking

Hoe een dadelpalm uit het bot te laten groeien

Pin
Send
Share
Send
Send


Voor een succesvolle cultivatie vanuit de steen van de dadelpalm zijn er twee volledig gelijke methoden.

De eerste manier.

We drogen een klein bot van een date voor meerdere dagen in de open lucht. Giet het vervolgens met heet water en houd het ongeveer 24 uur vast, zodat het bot opzwelt. We gieten het zaagsel in een kleine container, stopten er een gezwollen bot in en goten overvloedig water. In dit geval moet zaagsel altijd nat zijn.

Na 30 dagen, wanneer de eerste scheut verschijnt, kunt u het ontkiemde zaad verpotten in een ongeveer 70 mm hoge pot. In de pot zetten we een goede drainage op en vulden deze met een mengsel bestaande uit 4 fracties zand, 2 delen graszoden, 2 fracties humus en één fractie houtskool. Tijdens deze procedure moet het vooral voorzichtig zijn met het gekiemde bot, waardoor het verbonden blijft met de kiem - de steen biedt extra voeding.

Wanneer een spruit een hoogte van 100 mm bereikt, moet men ook een jonge palmboom voorzichtig in een pot met een groot volume transplanteren. Gezien het feit dat de palm gevoelig is voor transplantatie, is de beste optie om de hele plant samen met de grondbal in een nieuwe pot te verplaatsen en de resterende ruimte te vullen met een grondmengsel dat vergelijkbaar is met het mengsel dat werd gebruikt tijdens het planten.

De eerste vijf jaar van de transplantatie worden jaarlijks uitgevoerd, daarna - eenmaal in de 3 jaar. In dit geval moet u elke keer de hoeveelheid land iets verhogen. Bij het bereiken van de leeftijd van 15 jaar, wordt de frequentie van de transplantatie teruggebracht tot eens in de 6 jaar. Potten moeten niet breed maar hoog zijn, omdat palm heeft een lang wortelstelsel. De verlichting van de palmboom moet diffuus zijn en tijdens het groeiproces moet de plant geleidelijk draaien, terwijl de palmboom zo wordt gericht dat het uiteinde van de jongste kiem naar de binnenkant van de kamer wordt geleid.

Water wordt uitgevoerd door bezonken water bij kamertemperatuur. De frequentie van drenken neemt toe bij warm weer. Veeg de palmbladen voortdurend schoon met een vochtige doek en bevochtig ze bovendien met een spuitfles. De introductie van een speciaal voedingssupplement (kant-en-klaar in de winkel) wordt één keer per twee weken uitgevoerd, tijdens de periode van intensief groeiseizoen - in de zomer en het voorjaar neemt de frequentie toe tot 1 keer per week.

Temperatuurregeling verdient de voorkeur om matig te kiezen: in de winter van 8 tot 15 ° С, en in de zomer - tot 20 ° С. De ruimte is geventileerd, maar de datum is niet blootgesteld aan tocht. Wanneer de zomer "lopend" palmbomen op het balkon of in de tuin om open geblazen plaatsen te vermijden. Verwijder gedroogde bladeren onmiddellijk.

De tweede manier.

De methode lijkt op de eerste in bijna alles, behalve enkele functies. Eerst wordt vóór het planten de harde schaal van de steen in het midden ingesneden. Dit is nodig voor een snellere vrijlating van de kiem uit de zeer sterke schil van de pastei van de datum. En ten tweede, nadat de ingesneden steen in de pot is geplaatst, is het oppervlak bedekt met een film om een ​​microklimaat te creëren. Onder de film moet de grond vochtig blijven. De spruit verschijnt na 30 - 45 dagen en de daaropvolgende bewerkingen zijn volledig identiek aan de eerste methode.

Pin
Send
Share
Send
Send