Populair

Franse knoop - eenvoudig en altijd in de mode!

Pin
Send
Share
Send
Send


De Franse knoop, of "Fruzelki" en "Frans", zoals soms borduursters ze noemen, is al lang bekend en wordt veel gebruikt in de technieken van volumetrisch borduurwerk. Tegenwoordig zijn ze echter weer in de mode en niet alleen in geborduurde schilderijen en accessoires. Vandaag is het in de mode om kleding met Franse knopen te versieren.

Interessant is dat de Franse knobbel helemaal niet in Frankrijk werd geboren, maar in China. Franse ambachtslui gebruikten het gewoon zo actief om hun borduur- en adellijke jurken te versieren dat het Frans begon te worden.

Het uitvoeren van een Franse knoop is heel eenvoudig, en zelfs beginnende meesters kunnen het snel en gemakkelijk beheersen.

Het kan worden geborduurd met flossdraden, wolgaren of satijnen lint. Alleen voor dik garen of lint, moet de stof los genoeg zijn om vrij door de dikke draad of het lint te kunnen gaan.

Dit gebeurt als volgt:

  • zet de draad aan de verkeerde kant vast;
  • breng de naald naar de voorkant waar je een knoop wilt maken;
  • trek de draad lichtjes (niet meer dan 3 cm);
  • grijp de draad met een naald, maak een aantal draaien rond de naald dichter bij de stof;
  • druk de draad in met de vinger van uw linkerhand, steek de naald zo dicht mogelijk bij de plaats waar deze zich bevindt
  • kwam oorspronkelijk uit aan de voorkant;
  • verwijder de draad volledig binnenstebuiten.

Hoe dikker de draad of het lint, hoe groter de knoop.

In deze videobeoordeling van de masterclasses van twee ervaren craftswomen kun je zien hoe de Franse knoop wordt uitgevoerd met draden en linten. Het is beter om, zoals ze zeggen, eens te zien dan honderd keer te horen.

Pin
Send
Share
Send
Send