Ontwerp en architectuur

Een lamp, een vaas en nog 5 andere items van oude slippers!

Pin
Send
Share
Send
Send


Er zijn mensen die onverschillig voorbijgaan aan kunstwerken, schoonheid niet opmerken, terwijl anderen zelfs bij het zien van afval fantasieën hebben en van plan zijn zulke prachtige en mooie dingen te maken dat mensen van deze afval kunnen profiteren. Ooit zag een getalenteerde Nederlandse ontwerper uit Rotterdam, Diederik Schneemann, terwijl hij ontspande in een Keniaans resort, een stapel kleurrijke pantoffels die aan de kust genageld waren.

Krediet: www.studioschneemann.com

Dit zijn moderne felle slippers, ook wel flip flops genoemd. Flip-flops zijn zeer kleurrijke goedkope schoenen, die worden gebruikt door alle vakantiegangers. En natuurlijk, als tijdens het baden ze worden weggespoeld met een golf van hun voeten, zal niemand zeker achter hen duiken. En gezien het feit dat ze heel licht zijn en niet in water zinken, gooit de zee ze terug naar de grond. Kenianen verzamelen ze om het gebied leeg te maken.

Krediet: www.studioschneemann.com

Dus bedacht hij gescheurde, onnodige pantoffels te gebruiken bij de fabricage van vazen, lampen en zelfs meubels, en maakte ze tot kunstwerken. Natuurlijk, in de vorm waarin we ze aan de kust zien, kan niet worden gebruikt. Eerst worden de sloffen goed gewassen, gedroogd, gesorteerd op kleur en vervolgens gepolijst, omdat alleen het platte deel van de slippers wordt gebruikt. En pas dan komt het creatieve proces van het produceren van prachtige vazen ​​en lampen. Dit is een arbeidsintensieve klus voor het slijpwiel, snijden, lijmen en voor de armaturen, ook het subtiele werk van het installeren van elektriciens, wordt met groot succes afgerond. Verlaten klappen van de Oost-Afrikaanse kust in bekwame en getalenteerde handen veranderen in prachtige kunstobjecten en samen met andere werken nemen ze deel aan de tentoonstelling in Milaan, waar ze wereldwijde bekendheid krijgen.

Een grote hulp aan de ontwerper werd geleverd door het Keniaanse bedrijf UniquEco, dat zich bezighoudt met het verzamelen van afval aan de kust, waardoor het project helpt het gebied schoon te maken en geld te verdienen voor de eenvoudige Kenianen. Ze verzamelen immers niet alleen afval en pantoffels, maar voeren nu ook de primaire verwerking van het materiaal uit (reinigen, sorteren en slijpen). De ontwerper realiseerde zijn droom en creëerde prachtige kleurrijke en volumetrische bloemenvazen, evenals verbazingwekkende vloer- en hanglampen.

Krediet: www.studioschneemann.com Krediet: www.studioschneemann.comKrediet: www.studioschneemann.com Krediet: www.studioschneemann.comKrediet: www.studioschneemann.com Krediet: www.studioschneemann.comKrediet: www.studioschneemann.com Krediet: www.studioschneemann.com Krediet: www.studioschneemann.com

Bekijk de video: Dazzler Flameless Flickering Candles (Maart 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send