Tips

20 tricks die veel tijd besparen bij het schoonmaken

Pin
Send
Share
Send
Send


U kunt het huis eenvoudig en snel schoonmaken, met een minimum aan tijd en moeite, terwijl u de meest eenvoudige huismiddeltjes gebruikt. Het is genoeg om een ​​paar trucs te onthouden die vandaag verzameld zijn. Het is handig om te weten!

Om de kranen schoon te houden

Om verchroomde oppervlakken zo lang mogelijk schoon te houden, veegt u ze schoon met waspapier (bakpapier). En je zult zien dat ze veel minder tijd aan het schoonmaken van de badkamer besteedden.

Mop doek

Het gebeurt, je begint te poetsen en een doek voor een dweil is niet goed. Om geen tijd te verspillen met naar de winkel gaan, kunt u badstof sokken gebruiken.

Reinig de ovenschaal

Wrijf de ovenschaal in met keukenzout en veeg hem af met een papieren handdoek - het deeg komt er gemakkelijk af.

Om de kachel er als nieuw uit te laten zien

Voor niet langer gestoorde vlekken, strepen, vlekken en vingerafdrukken op roestvrij staal veegt u het oppervlak eenvoudig schoon met een doek gedrenkt in olijfolie en verwijdert u het overtollige product met een schone doek.

Weg met vlekken op de bank

Meng 1 eetl. l. frisdrank, 1/3 kopje azijn, warm water (geen kokend water), 1 eetl. l. waspoeder en verwijder de vlek met dit mengsel. Frisdrank helpt bij het opfrissen - strooi een dunne laag droge bekleding en laat het een paar uur staan, en zuig dan vacuüm.

Was de verbrande pan

Vul de bodem van de pot met water, voeg 1 kopje azijn toe, breng aan de kook. Haal van het vuur en voeg soda toe, laat het water weg als het mengsel stopt met zonnen. Als er vuil achterblijft, veegt u het oppervlak voorzichtig af met soda.

Om glaswerk te laten glinsteren

Glazen en glazen zijn perfect transparant als ze worden gewassen in water dat is aangezuurd met azijn of ingewreven is met zout, en vervolgens worden gewassen en zonder te vegen, laat het water weglopen.

Helder koffiezetapparaat

Giet gelijke delen azijn en water in het koffiezetapparaat. Zet de kookcyclus aan, schakel de helft uit en herhaal het opnieuw. Voer daarna 2 cycli uit met schoon water.

Zodat het stof niet op de planken rust

Maak een doek vochtig met een wasverzachter. Het stof zal half zo veel op de planken liggen en je zult het twee keer zo vaak afvegen.

Was de bekers van plaque

Meng in gelijke delen de azijn met water en vul de kopjes met dit mengsel. Laat ze ongeveer een uur staan. Een vleugje thee en koffie kan gemakkelijk worden afgewassen met een gewone spons.

Maak het strijkijzer schoon

Neem een ​​houten snijplank, leg er perkamentpapier op en strooi er zout over. Doe het strijkijzer aan, laat het opwarmen en strijk dan het ijzer een minuut krachtig in het zout.

Eenvoudige remedie voor schimmel in de badkamer

Voeg voor profylaxe 1 tablet furatsiline toe aan 5 liter water en spoel de wanden af. Als u al schimmel heeft, verdun dan 1 tablet in 1 liter water. Vergeet niet om de kamer te ventileren om dergelijke gevallen te voorkomen.

Maak de pijp schoon

Meng soda en zout in gelijke delen, giet afvoer met dit mengsel. Giet dan azijn. Na 15 minuten spoelen met kokend water.

Bleek bad

Meng 2 eetlepels. l. gecalcineerd en 2 el. l. frisdrank drinken in een homogene massa en een nat bad inwrijven met dit mengsel. Meng na 10 minuten 50 g azijn en 50 g bleekmiddel en breng het aan op de eerste laag. Spoel na een halfuur het bad met veel water.

Ontdoe u van vet en verbrand voedsel

Ontdoe je van vastzittende stukken en bevroren vet helpt gewoon zout. Bedek de bodem van de pan met zout, voeg een beetje water toe. Verlof gedurende 10 minuten.

Was de spons van vet en vuil

Giet in een plastic bakje 2 kopjes heet water en 2 eetlepels. l. zout, roer, doe er een spons in en ga naar de nacht.

Verwijder zeepvlekken op de wanden van de douche

Verwijder de zeepvlekken van de transparante wanden van de douche, neem een ​​vochtige doek, wrijf deze in met glas en veeg ze vervolgens af met een schone spons en spoel ze af met water.

Verwijder gebroken ei

De eenvoudigste manier om een ​​gebroken ei te verwijderen, is door het met zout te strooien en het gedurende 15 minuten te laten staan. Verzamel vervolgens de restjes met een papieren handdoek.

Zinken sprankelde

Het is voldoende om het oppervlak van de schaal te wrijven met zout en citroen. Na het schoonmaken, verpletteren de citroen in een afvalvernietiger. De gootsteen zal schijnen en de keuken zal geurig ruiken.

Doe de geur weg en zet de bank opfrissen

Om de geur van huisdieren kwijt te raken of om het meubilair op te frissen, voeg je 10 druppels etherische olie van lavendel of citroen toe aan de spray, 1 el. l. frisdrank, 2 kopjes warm water, schudden en spuiten op de doek.

Bekijk de video: 33 EENVOUDIGE EN FRISSE HUISHOUDELIJKE TIPS VOOR DAGELIJKS GEBRUIK (Maart 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send