Decoratie

5 zeer goede studio-appartementen

Auteur: Irina Tsyganok

De gemiddelde persoon, vaak, wordt niet alleen om zijn kleine studio appartement zo te regelen dat het genoeg ruimte heeft voor alle noodzakelijke dingen, en de situatie blijft tegelijkertijd gemakkelijk en gezellig. Homester heeft vandaag voor u, onze lieve lezers, een selectie studio-studio-interieurs uit verschillende Europese landen voorbereid om te laten zien: iedereen heeft een ontwerpprobleem, u moet gewoon goed nadenken en uw huis plannen.

Vervolgens zullen we u voorbeelden voorstellen van goed georganiseerde appartementen met een complexe vorm of kleine afmetingen, in de ruimte waarvan het nodig is om de belangrijkste functionele gebieden in te delen.

Appartement in industriële stijl in Londen

Dus laten we beginnen met een studio met een zeer niet-standaard, interessante lay-out, met behulp waarvan de ontwerpers erin slaagden comfortabele leefomstandigheden te creëren.

In termen van het appartement is een verlengde kamerhoes, en op het eerste gezicht lijkt het een hele opgave om een ​​volwaardige moderne woning te maken. Desalniettemin, als resultaat van de inspanningen van professionals, werd de studio functioneel, licht en zeer stijlvol in een duidelijke industriële bias.

Na de bouw van scheidingswanden verschenen er twee aparte kamers (slaapkamer en keuken-woonkamer) in het appartement, en je kunt van de een naar de ander komen, voorbijgaand aan de badkamer en de kleedkamer. Alle kamers liggen naast elkaar, en ondanks de aanwezigheid van slechts twee ramen aan de uiteinden van de busruimte, is het appartement vol met licht, het ziet er ruim en volumineus uit.

De woonkamer wordt gecombineerd met een keuken, maar visueel verdeeld door middel van tegenoverliggende materialen. Dus voor de gastenzone werd gekozen: bruut beton, metselwerk, meubels met metalen elementen en een grijswit kleurengamma, aangevuld met heldere grafische accenten.

De keuken is uitgevoerd in witte kleur en voorzien van stalen zonweringstechniek. Het zoneringselement daarin is ook de verlichting, het is een punt, ingebouwd in de hangende plafonddoos.

Besteed aandacht aan de vloer: voor het hele appartement is gekozen voor een lambrisering van warm chocoladekleur, die op harmonieuze wijze het koude witgrijze bereik van de studio aanvult, waardoor het gezelliger wordt.

In de slaapkamer met ingebouwde kledingkast met tussenschotten zijn er daarom bijna geen extra meubels in de kamer. Een gemeenschappelijk kenmerk dat de twee kamers verenigt, is de industriële stijl van tegenover elkaar liggende oppervlakken. Bijvoorbeeld een betonnen plafond en een muur versierd met stenen.

Appartement van 33 m² in Polen

Als uw appartement hoge plafonds heeft, zal zelfs een klein gebied een goede indruk die u kunt creëren niet bederven, omdat de lay-out correct is uitgedacht.

In een vrij bescheiden ruimte, bijvoorbeeld door gebruik te maken van dit gezellige Poolse appartement, kunt u bijvoorbeeld een slaapkamer regelen die gescheiden is van de badkamer door middel van een kledingkast, evenals een keuken-woonkamer.

De keuken-woonkamer is ingericht in een grunge-stijl: er is metselwerk aan de muren, parket met een visgraatpatroon en een groot raam met een lijst en een binder van donkere grafietkleur.

Het meubilair heeft een mooie tricuspid kledingkast met etnische schilderkunst, een eettafel met becijferde ondersteunende poten, evenals metalen stoelen, een laconieke commode en een ophangmodule die past bij het keukenmeubilair.

De slaapkamer van de studio is gemaakt in lichtgrijze tinten met accenten van rijk groen, blauw en roze tinten. Een interessant aspect van dit deel van het appartement is de functionele scheiding van de badkamer.

Aan de rand is er een hoge kledingkast, die ook een scheidingswand is tussen de slaapkamer en de badkamer.

Studio-appartement van 29 m² in Polen

Nog een goed voorbeeld van de competente verdeling van een kleine ruimte in een studio. Dankzij het hoge plafond was het mogelijk de kamer zo comfortabel mogelijk te plannen, niet alleen de keuken-woonkamer, maar ook de slaapkamer, badkamer en werkruimte.

Omdat het appartement oorspronkelijk klein was, werd gekozen voor het kleurenspectrum (natuurlijk wit, licht hout, crème en contrasterende zwarte accenten.

De keuken is dus visueel en functioneel gescheiden van de woonkamer vanwege het feit dat het meubilair zich in een nis bevindt, dus het lijkt erop dat dit twee verschillende kamers zijn. De indruk verergert bovendien de eettafelstandaard aan de rand.

In de gastzone is er een werkruimte met een tafel en een comfortabele stoel, waarachter zich een traptribune (voor boeken en dergelijke) bevindt die naar de mezzanine leidt. Er is een slaapkamer met een laag tweepersoonsbed, in de buurt is een plek om persoonlijke spullen op te slaan.

Over het algemeen vormt het appartement een positieve indruk en valt het zeker op door zijn collega's, dankzij een niet-triviale lay-out.

Appartement in Spanje

Licht en origineel studio-appartement in fusionstijl, weerspiegelt het eigenaardige Spaanse temperament van hun eigenaars. Een kleine ruimte met een standaard plafondhoogte oogt licht en esthetisch, grotendeels dankzij de natuurlijke combinatie van witte, blauwe, houten en zandtinten, evenals het gebruik van aangename materialen.

Een opmerkelijk detail van het interieur, in de eerste plaats voor het oog, is het reliëfmetselwerk op de muren van het gastenverblijf.

Een steen die lijkt op een schelpenrots is dus een goed alternatief voor baksteenmetselwerk, en in combinatie met keramische tegels met patroon in de keuken ziet deze manier van wanden er fris en harmonieus uit.

Ondanks de visuele scheiding door verschillende materialen, zijn er ook verenigende elementen in de keuken-woonkamer. Bijvoorbeeld een contrasterend fragment van een zwarte muur in de keuken, dat wordt weerspiegeld door een ongewone hangende kroonluchter in de woonkamer.

Studio-appartement heeft in dit geval een voordeel in de vorm van twee vensters, dus de ruimte wordt als licht ervaren, ondanks zijn bescheiden afmetingen en accentoppervlakken.

Kleine studio in Zweden

Scandinavisch design wordt tegenwoordig steeds populairder, wat volledig verdiend is, omdat de in Scandinavische stijl gedecoreerde ruimte altijd functioneel en zeer stijlvol is, zelfs als het om bescheiden woningen gaat.

Dit kleine Zweedse appartement is een voorbeeld van een eenvoudige maar comfortabele organisatie van de ruimte, rekening houdend met al uw behoeften. De studio is een hoofdruimte (woonkamer), gecombineerd met een eethoek. Naast de woonkamer is een kleine slaapkamer en vanuit de eetkamer is er een uitgang naar de keuken.

Traditioneel hebben de meeste Zweedse appartementen het voordeel van grote ramen, die niet gebruikelijk zijn voor gordijngordijnen. Daardoor maakt de overvloed aan daglicht dit kleine appartement ruimer en gemakkelijker.

De inrichting van het appartement wordt gevormd door de meest noodzakelijke meubels, passend bij de bescheiden afmetingen, en de lichte schaal, bestaande uit natuurlijke tinten, maakt het gebruik van contrasterende grafische accenten mogelijk.

Bekijk de video: #5 Sfeerloos appartement: de woonfrustratie van Ihab. IKEA Nederland (November 2019).