Schoonheid en gezondheid

7 oefeningen die op de werkplek kunnen worden gedaan

Pin
Send
Share
Send
Send


Op kantoor zijn ze zo druk met werk dat er geen tijd is om te sporten? Er is tijd, maar er is geen kracht en verlangen om te verzamelen en naar de sportschool te gaan? Maar hiermee schreeuwt het hele lichaam gewoon om de noodzaak van fysieke inspanning? Maak je geen zorgen!

Er zijn prachtige oefeningen die geen speciale uitrusting of uitrusting vereisen, maar ook te veel ruimte. En veel ervan kunnen direct achter je bureau worden uitgevoerd. Bovendien trekt u niet eens de speciale aandacht van uw collega's en andere mensen om u heen.

1. Druk op zitten

In feite kan de pers worden opgepompt en zitten, niet liggend op de vloer in het midden van het kantoor. Om dit te doen, ga recht zitten, strek je rug, span de spieren van de billen, haal diep adem en trek diep in de buik terwijl je uitademt. Dus herhaal ongeveer 50 keer. Ademen is niet nodig. Het zijn de buikspieren die werken, niet het diafragma.

Abdominale schuine spieren kunnen worden getraind met zijwaartse buigingen, ook in zittende positie. Om het effect te vergroten, moeten de armen in de achterkant van het hoofd worden gevouwen en uw ellebogen naar de zijkanten spreiden.

2. Til de benen op in een stoel

En deze oefening schudt de lagere pers, evenals de buigspieren van de heupen. Ga precies op de rand van de stoel zitten, leg uw handen een beetje op de stoel achter u (u kunt aan de stoel blijven hangen) en til de gebogen benen op. Je hoeft niet op je knieën te drukken om je borst te pakken om meteen de aandacht van iedereen te trekken. De benen stijgen niet hoog, maar je moet het minstens 20 keer doen.

3. Rises op de sokken

Dit is een ideale oefening om de bloedstroom door de bloedvaten te verspreiden na een lange tijd op één plaats zitten zonder beweging. Het werkt ook goed op het werk en de toon van de kuitspieren en helpt de balans te verbeteren. Nou, wie wil niet opscheppen over sexy, strakke kuiten op een hoge stiletto?

U hoeft alleen maar achter de stoel te gaan staan, de achterkant van de stoel vast te houden met uw handen (of bij de muur, deze vast te houden) en langzaam op te stijgen op de tenen en vervolgens de hielen voorzichtig op de grond te laten zakken. Dus herhaal 10-20 keer om te beginnen. Geleidelijk kan de belasting worden verhoogd. In feite kan deze oefening worden gedaan terwijl u aan het werken bent aan een bureau. Het zal minder effectief zijn, maar het zal ook positieve resultaten opleveren zonder stagnatie van het bloed.

4. Download de triceps

Een andere oefening die kan worden gedaan terwijl u aan een bureau zit, zal de triceps helpen versterken. Over het algemeen zijn dumbbells goed voor hem. Maar ze kunnen worden vervangen door flessen water of bijvoorbeeld zware boeken of andere zware voorwerpen, die te vinden zijn op de tafel of in de dozen. Over het algemeen kunt u gewoon het gewicht van uw lichaam gebruiken, maar tegelijkertijd uw handen in goede spanning houden.

Zittend op een stoel, beweeg het lichaam zo ver mogelijk naar voren, de onderarmen evenwijdig aan de vloer, armen verticaal met de handpalmen van het lichaam. Ten koste van één keer je armen met gewichten recht te trekken, ze terug te trekken, ten koste van twee om terug te keren naar zijn oorspronkelijke positie. Herhaal 10-20 keer. Een onbalans in de spieren leidt tot frequente pijn in de handen en lichte verwondingen, dus je moet niet alleen de biceps trainen, maar ook de triceps.

5. Zittend tegen de muur

Zittend bij de muur zal helpen om de spieren van de benen en dijen te versterken, en ze sterker en sterker te maken. In eerste instantie lijkt het onwerkelijk, maar na verloop van tijd zal de praktijk bewijzen dat dit niet het geval is, en elke beweging zal gemakkelijker en eenvoudiger worden gemaakt. Deze oefening is ook goed omdat het je de mogelijkheid geeft om los te komen van de computer en op te staan ​​van de stoel, zodat je ogen en vijfde punt kunnen rusten.

Dus in elk kantoor zijn er noodzakelijkerwijs muren, tenminste vier. Ten minste de helft van een ervan mag niet met meubels worden gevuld. Het is noodzakelijk om deze muur te naderen en de stoel op de stoel ernaast te imiteren. Om dit te doen, drukt u stevig tegen de muur en plaatst u uw voeten verder naar voren. Laat het bekken langs de muur naar beneden zakken, bereik een zittende houding: de achterkant is gelijk, de benen gebogen op de knieën in een rechte hoek. Blijf zo lang mogelijk in deze positie. Sta vervolgens op en ga door met werken.

6. Squats

Ook een goede reden om wat tijd vrij te maken van de computer. Kraakpanden verbeteren de mobiliteit, verhogen de balans en hebben een positief effect op het hele lichaam, omdat ze de meeste spieren omvatten. Niet alleen de spieren van de benen, kuiten, dijen en billen slingeren, maar ook de spieren van de rug-, buik- en schouderspieren, omdat ze allemaal bij het proces betrokken zijn.

Het is noodzakelijk om precies in een comfortabele positie te worden, om de benen op een comfortabele breedte te plaatsen en vervolgens het bekken naar beneden te laten zakken, waardoor het lichaam een ​​beetje naar voren komt om de balans te behouden. Stel je voor dat je op een stoel zit die erachter zit, duw je knieën niet naar voren, houd je benen zo loodrecht mogelijk op de grond. Het bekken valt naar het niveau van de knieën. De kunst is ook om je rug perfect vlak te houden, buig hem niet en buig niet voorover.

Als het kantoor een strikt kledingvoorschrift heeft en dwingt om strakke rokken tot de knie te dragen, denk dan niet dat dit je zal behoeden voor het doen van de oefening. Je kunt mini-squats doen, de heupen niet onder de knieën laten vallen, deze positie een paar seconden vasthouden en dan opstaan.

7. Push-ups van de muur

De laatste eenvoudige oefening, die gemakkelijk op kantoor kan worden uitgevoerd, beïnvloedt de spieren van de borst, rug en schouders, evenals de triceps. Push-ups van de muur lijken misschien niet zo ingewikkeld, maar ook hier zijn er enkele regels en alleen de juiste uitvoering van de oefening kan leiden tot maximale resultaten zonder enig letsel.

Dus, ga met je gezicht naar de muur staan, leg je handpalmen tegen de muur op borsthoogte, voeten iets omhoog, totdat de hakken niet meer op de grond zijn.

We voeren push-ups uit: inhaleren nadert de muur, adem uit. Ten eerste moet er een perfect vlakke lijn zijn van de bovenkant van je hoofd naar de hielen: duw nooit het vijfde punt naar achteren en duw het bekken naar voren. Perfect rechte ruglijn! Ten tweede, vestig in elk geval uw ellebogen niet, bij het rechtmaken van uw armen kan dit tot letsel leiden.

Wel, dat is het hele complex van kantooroefeningen. Ze vereisen niet veel tijd, of speciale apparatuur, of zelfs ruimte. Alles is heel eenvoudig en heeft verschillende voordelen: ten eerste zorgt het voor de nodige fysieke inspanning in de afwezigheid van de mogelijkheid om naar de sportschool te gaan, ten tweede strekt het de spieren van het hele lichaam uit, zit het vast van langdurig zitten aan de tafel, ten derde, laat het je alleen maar afleiden en rust van het werk.

Bekijk de video: 7 Buikspier Oefeningen Die Resultaat Geven! (Maart 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send