Ontwerp en architectuur

Hoe om comfortabel te worden in een kleine keuken: deskundig advies

Pin
Send
Share
Send
Send


Als u een kleine keuken heeft, betekent dit niet dat u noodzakelijkerwijs de hoeken van de tafel tegenkomt, last hebt van het koken van voedsel en de hapjes een half uur verplaatst om de juiste pot met kruiden te krijgen. Luister naar het advies van experts en je keuken wordt veel handiger.

1. Niet voldoende horizontaal oppervlak om te koken? Er is een kast op wielen, het kan worden uitgerold en gebruikt als een extra aanrecht.

2. Als een optie: een extra tafelblad kan worden ingebouwd in (of zelfs in) het hoofdblad.

3. Als je bekwame handen hebt, heb je een idee: je kunt een gat in het tafelblad snijden en eronder een prullenbak plaatsen.

4. In een kleine keuken mogen er geen niet-functionele hoeken zijn: bestel een hoekkast, deze is zeer ruim.

5. Vaak is de plaats onder de kasten verspild. En daar kunt u kelderladen maken en opslaan wat niet elke dag wordt gebruikt. Bijvoorbeeld een voorraad flessenwijn.

6. Een andere lege plaats, die niet kan worden toegestaan ​​in een kleine keuken, bevindt zich onder de gootsteenrand. De meest geschikte leefomgeving voor keukensponzen en vodden.

7. Wanneer de keuken niet draait, wordt onder de gootsteen vaak klakkeloos opgestapeld. Als u een suspensie maakt voor producten die zijn verpakt in sproeiflacons, kunt u alles compacter plaatsen.

8. Als de keukenkasten smalle laden hebben, kunnen ze niet alleen worden gebruikt om flessen op te slaan, maar om hangers te hangen voor een papieren of geweven handdoek.

9. Een snelle manier om een ​​keukenschort bij te werken is om skinali te gebruiken (een gehard glaspaneel met een patroon).

10. Het is erg handig om de keukenapparatuur op de glijdende platforms te plaatsen - ze bezetten het werkblad niet en zijn altijd bij de hand.

11. Bevond de wasbak zich bij het raam? Dus nog interessanter. Een kraan, je kunt een opvouwbare of een die wordt uitgetrokken en op de gootsteen kopen.

12. Het uitklapbare tafelblad is handig voor diegenen die bezig zijn met handwerk, en thuis is er niet genoeg ruimte. Het is duidelijk dat u in een dergelijke situatie een vouwkraan nodig heeft.

13. Als er een lege ruimte tussen de muur en de koelkast is, bestel dan een schuifkast of gewoon smalle planken. Er zijn veel items in de keuken die een beetje ruimte nodig hebben.

14. Als de doorgang na het installeren van keukenkasten nog steeds breed is, kunt u een smalle kast op de tegenoverliggende muur installeren, tot aan de diepte van de bus. In de rol van zo'n kluisje kan een schoenenrek worden gemaakt. Alle benodigdheden worden opgeslagen in blikjes met gedraaide deksels, waardoor er veel ruimte in de kluisjes vrij komt.

15. Fabrikanten van kindermeubilair bieden een breed scala aan kluisjes voor het opbergen van speelgoed en andere dingen in kinderkamers. Niets verhindert u om dit meubilair in de keuken te gebruiken, het is genoeg om zachte stoelen en ruggen aan de laden toe te voegen, en u krijgt een comfortabele hoekbank.

16. Een andere optie is een opklapbare tafel in de keuken, waar zich een ondiepe hoek in de muur bevindt.

De tafel wordt ... een element van decor.

17. De tafel kan op het stuur worden gemaakt: indien nodig wordt het tafelblad het werkoppervlak, de rest van de tijd staat het naast de banken. Toegegeven, keukentafels zijn meestal lager dan kasten, dus je moet het op orde maken. Een bank kan net op de juiste hoogte worden opgehangen.

18. Mobiele tafel in de keuken kan worden vervangen door 2-3 kleine. Indien nodig bewegen ze en veranderen in een grote tafel, en de rest van de tijd dienen ze voor verschillende doeleinden in de aangrenzende woonkamer.

19. De tafel aan de ketting - in de geest van jonge mensen, de vrijgezel, maar het bord op de vensterbank, waaraan een plank met boeken is bevestigd, zal ook de tafel in de ochtend vervangen.

20. In deze set voor een kleine keuken zijn zowel de tafel als de stoelen ingeklapt. Het werkblad beweegt in de lade, de stoelen worden gevouwen en opgehangen - de vrije ruimte verschijnt weer in de keuken.

21. De deksels van de blikjes kunnen worden bevestigd aan de onderkant van de hangende kasten of aan het plafond, en de voorraadpotten worden er eenvoudig op geschroefd. Als de blikjes niet zwaar zijn, plakt u gewoon de afdekkingen.

22. Specerijen en specerijen kunnen worden bewaard in een mand met draad. Dan hoeven ze niet lang te zoeken - alles ligt voor je ogen.

23. Als de kinderen volwassen zijn, speel het zelf - vouw containers van de ontwerper om keukengerei op te slaan.

24. Een paneel van metaal met gaten past op een verscheidenheid aan items die nodig zijn in de keuken.

25. Zelfs in de kleinste keuken is er een plek aan de muur voor een standaard voor de telefoon, zodat u een recept van het internet kunt bereiden.

26. De tablet kan op een statief voor de camera worden bevestigd - dit maakt het gemakkelijker voor u om de stapsgewijze instructies van ervaren chef-koks te volgen.

27. De keuken is klein en het kind draait onder hun voeten. Neem zijn tekening.
Als je de koelkast schildert met een speciale lei of markeerverf, kan het kind dit schilderen terwijl je aan het koken bent. En dan is alles gemakkelijk gewist.

28. Koelkastmagneten kunnen met kinderen worden gemaakt. Hier zijn bijvoorbeeld dergelijke kruglyashi uit gezaagd hout met gelijmde magneten.

29. Bord voor tekenen en schrijven is niet alleen nuttig voor kinderen. Noteer de naam van het product dat net op is. Je krijgt een opmerkelijke herinnering.

30. Als de hoogte van de keuken klein is en de kasten laag hangen, kunt u een kap kopen die in het aanrecht is ingebouwd.

Zoals je kunt zien, zijn veel tips goed om je kleine keuken handiger te maken. Act!

Bekijk de video: METOD keuken: plannen. IKEA Helpt (Maart 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send