Geschiedenis

Kappers 13 uur ontrafelden het haar van een meisje met depressie

De kapsters weigerden het haar van een depressieve tienermeisje volledig af te snijden en brachten 13 uur gedurende 2 dagen door in een poging het kapsel van de cliënt te ontwarren. Praktijkkapper Kaylie Olsson uit Waterloo, Iowa, VS, heeft onlangs een verhaal op Facebook gedeeld dat de harten van miljoenen depressieve mensen raakte. Volgens de 20-jarige Kaylie kwam een ​​16-jarig meisje naar haar salon, dat lange tijd leed aan een ernstige depressie, die zich zo hulpeloos voelde dat ze zelfs haar eigen haar niet kon kammen.

Haar van een 16-jarig meisje voor en na het scheren. Afbeelding: Facebook / Kayley Olsson

Een naamloze klant vroeg Olsson om gewoon haar hoofd te scheren zodat ze kon poseren voor een groepsfoto, maar de kapper weigerde dit te doen en bracht 13 uur door met haar collega in het kapsel van een nieuw meisje. Olsson heeft dit ontroerende verhaal met haar volgers op Facebook gedeeld als herinnering dat psychische aandoeningen mensen van alle leeftijden treffen.

Kaylie Olsson. Afbeelding: CAPRI COLLEGE

"Vandaag kwam ik voor het eerst in een zeer moeilijke zaak - een meisje van 16 kwam naar me toe, voor wie ze al jaren depressief was", schreef Kaylee in haar functie, die meer dan 55 duizend keer werd gedeeld. De cliënt zei dat haar handen gewoon vielen van het besef van haar totale waardeloosheid, en dat ze haar haar niet eens kon kammen; het enige waarvoor ze genoeg kracht had, was naar het toilet gaan.

Afbeelding: Facebook / Kayley Olsson

Het meisje moest echter op school deelnemen aan een groepsfoto en ze vroeg haar al het haar af te scheren in de salon, omdat ze zich niet kon voorstellen hoe deze gematteerde snippers konden worden gekamd. Maar Kaylee, samen met haar collega Maria Wenger - die, net als Kaylee, een cosmetologist studeert - weigerde haar lange haar af te knippen, dat het meisje tot aan de taille bereikte. "Ik kon me gewoon niet voorstellen hoe ik al haar haar kon afsnijden, ik realiseerde me meteen dat we haar zoveel mogelijk haar moesten laten," zei Kaylee. "Scheren zou het laatste redmiddel zijn, maar niemand van ons wilde het."

Mariah Wenger. Afbeelding: CAPRI COLLEGE

En toen begonnen de studenten-stagiaires het haar van het meisje te ontrafelen en deden dat 13 uur: 8 uur op de eerste dag en 5 uur op de tweede dag. Kaylie en Mariah wisten het schouderlange haar van het meisje te ontrafelen, trimden de rest en deden de styling.

Afbeelding: Facebook / Kayley Olsson

"Eerlijk gezegd geven we toe dat tranen van vreugde over ons beiden rollen. Het laatste wat ze [de klant] me vertelde was:" Vandaag, dankzij jou, zal ik lachen op schoolfoto's ", zei Kaylee.