Decoratie

Tips voor bloemisten: het perfecte boeket in 10 stappen

Pin
Send
Share
Send
Send


Het maakt niet uit wat je nodig hebt een boeket voor een geschenk of decoratie van uw huis. In ieder geval moet het er perfect uitzien. Er zijn verschillende geheimen die een eenvoudige reeks bloemen en bladeren kunnen transformeren, waardoor ze een prachtig artistiek object worden. Bewapen jezelf met alles wat je nodig hebt en begin te creëren.

Stap 1:

Pak een vaas en de compositie van je boeket. Begin met een visuele beoordeling van de diameter van de vaas. Het volume bloemen in het boeket moet ongeveer 4 keer zo groot zijn. De eenvoudigste oplossing is om verschillende tinten van dezelfde kleur te kiezen. Kies uit drie tot vijf soorten bloemen. Het is het gemakkelijkst om te werken als de bloemen van elke soort dezelfde hoeveelheid hebben.

Stap 2:

Bereid de juiste oplossing voor. Dankzij de toevoeging van suiker blijven de bloemen langer vers en beginnen ze niet te bukken. Omdat er bladeren in het water zijn, moet ervoor worden gezorgd dat bacteriën zich niet in een vaas kunnen voortplanten. Vul de container met water, voeg een lepel baking soda en een beetje bleekmiddel toe.

Stap 3:

In dit geval wordt een glazen vaas gebruikt. Een echte bloemist zou ervoor zorgen de stelen te verbergen. Leg hiervoor grote bladeren in het water, die op de wanden van de tank worden geplaatst. Zorg ervoor dat bleekmiddel niet op kleding of op het werkoppervlak terechtkomt.

Stap 4:

Zorg ervoor dat elke bloem op zijn plaats blijft. Om dit te doen, moet je bovenop de vaas een rooster maken van floristische of gewone isolatietape.

Stap 5:

Verwijder bij bloemen alle bladeren die onder het waterniveau liggen. Op de bladeren van de bacteriën vermenigvuldigen zich sneller, en als ze achterblijven, zal de bloem snel verwelken.

Stap 6:

Gebruik een scherpe bloemschaar of een gewoon mes om een ​​diagonale snede in de stengel van elke bloem te maken. Het is belangrijk om de maximale snijbreedte te bereiken, zodat de bloemen meer water krijgen. Gebruik geen gewone schaar - ze zullen de stengel splitsen, en dit komt de bloem niet ten goede. Het is beter een waterbassin open te snijden om daar meteen een bloem te plaatsen, waardoor een lang contact met lucht wordt voorkomen. Anders zorgt de waterslot ervoor dat de stengel geen water opneemt.

Stap 7:

Het is tijd om de bloemen in een vaas te plaatsen. Om dit te doen, verdeelt u alle bloemen in groepen en elke plaats op uw site. Zo'n boeket, waarin verschillende soorten bloemen niet met elkaar kunnen worden gemengd, ziet er professioneler uit.

Stap 8:

Plaats kortere bloemen langs de randen en lange in het midden, zodat het boeket een vorm heeft die dicht bij de koepel ligt. De stelen worden dus verborgen.

Stap 9:

Voeg een boogvormig ornament toe dat is gemaakt van grote bladeren. Een plant als aspidistra is hiervoor erg goed.

Stap 10:

Vul de holtes in het boeket met planten met kleine bloemen of bessen. Plaats kleine eilanden door het hele boeket om de compositie te combineren. Je boeket is klaar.

Verander het water onder de bloemen elke dag (voeg telkens de nodige ingrediënten toe). Dit helpt de groei van bacteriën te voorkomen en de levensduur van het boeket te verlengen. Trim de rand van de steel elke keer een beetje. Bewaar het boeket op een koele plaats uit de buurt van direct zonlicht.

Pin
Send
Share
Send
Send