Ontwerp en architectuur

Hoe het meubilair met hun eigen handen te updaten: 25 foto's met instructies

De vraag hoe meubels periodiek moeten worden bijgewerkt, doet zich voor iedereen voor. Maar hoe doe je dat zonder het gezinsbudget leeg te maken? Nieuw meubilair is goed geld waard, en eerlijk gezegd is niet alles het waard.

Maak je geen zorgen over hoe je meubels moet bijwerken: met behulp van eenvoudige trucs kun je een interessant uiterlijk geven aan de meest budgetvriendelijke meubels of elegante oude bijwerken.

Soms is het voldoende om vanaf de andere kant naar het oude meubilair te kijken en het een nieuwe betekenis te geven.

Dus een prachtige tuinbank kan worden gemaakt met behulp van de ruggen van een oud bed.

Maak handig opbergdozen in de stoel:

Of gebruik een kant-en-klare bank en voeg een paar eenvoudige decoratieve voeringen toe om het meubilair een stijlvolle uitstraling te geven.

Hoe meubilair op te waarderen met krijtverf

Krijtverf is een eenvoudige, snelle en goedkope manier om oude meubels te transformeren.

Hiermee kun je eenvoudig verschillende effecten creëren.

Het is gemakkelijk om mee te werken, het droogt snel en is volkomen veilig.

En je kunt het zelf koken, en binnen enkele minuten.

Dit is wat je nodig hebt:

Bouwkrijt, gips of gipspleister van de dichtstbijzijnde Stroymag

Wat warm water

Elke latex of acrylverf op waterbasis

We voegen het gips toe aan het water tot ongeveer de consistentie van mayonaise, voegen verf toe, mengen het grondig en we kunnen het gebruiken. Gewoon niet veel koken, want de pleister stolt vrij snel en de voltooide verf moet onmiddellijk worden gebruikt.

Krijtverf past perfect, zelfs op afgesneden houten oppervlakken of op oppervlakken met sporen van decoratie. Niets hoeft vooraf te worden gereinigd en klaargemaakt!Reinig het oppervlak van vet en vuil eenvoudig met een sopje.

Oppervlakken waarop de verf niet mag vallen, moet je plakband lijmen.

Zodra het oppervlak droog is, kun je beginnen met schilderen.

Om het product een afgewerkte look te geven, is het ook een goed idee om nieuwe fittingen te installeren.

Dus eenvoudig met behulp van verf en nieuwe handvatten kunt u de tabellen, kasten en dressoirs bijwerken.

En het is helemaal niet duur!

Hoe meubels te upgraden met een stencil.

Maar we stellen voor om een ​​stap verder te gaan en niet alleen het meubilair opnieuw te schilderen, maar een ontwerpelement te maken dat het hele interieur met elkaar verbindt.

Voor de eerste ervaring nemen we een oude salontafel en met behulp van krijtverf en masking tape zullen we er een monochrome afdruk op aanbrengen. Op deze manier zullen we een eenvoudige geometrische stencil maken.

Eerst wreven we zachtjes over het oppervlak en schilderden het patroon vervolgens in een schaakbordpatroon.

Een groot gewaagd patroon trekt de aandacht en wordt een belangrijk accent in het interieur.

Daarom is het belangrijk om dit idee met andere elementen te versterken. In de onderstaande foto is bijvoorbeeld een afdruk op het tafelblad en aan de binnenkant van de deur visueel versterkt met zwart-witte patronen op de vaat.

En hier met een patroon op de boekenplanken rijmt het zwart-witte ontwerp van het bed en de dekens.

Textiel is perfect om dergelijke accenten te verbeteren. Tegelijkertijd kunnen decoratieve textielelementen zowel met de hand worden gekocht als gemaakt.

Als je gefascineerd bent door het idee van stencilschilderen, kun je complexere stencils gebruiken om meubels bij te werken. Ze kunnen worden gekocht in gespecialiseerde handwerkwinkels.

Maar met hetzelfde succes kunt u een dergelijke stencil zelf maken door een patroon op een stijve basis te snijden, zoals linoleum of dichte polyethyleen.

Mee eens dat stencilschilderen beschikbaar is, zelfs voor degenen die helemaal niet kunnen tekenen, maar iets buitengewoons willen maken met hun eigen handen.

Met deze methode van meubelvernieuwing, let niet alleen op complexe patronen, maar ook op een interessante combinatie van eenvoudige motieven.

Als u zeker bent van het gebruik van stencils, is het misschien interessant om nieuwe meubels bij te werken.

Hoe meubelen met behang bijwerken.

Deze methode is voor diegenen die bang zijn om in paniek te schilderen.

Oude meubels moeten worden voorbereid op schilderen - schuren, stopverf. Na het schilderen van stokbehang. In plaats van behang kunt u cadeaupapier of geografische kaarten gebruiken.

Ter bescherming van het oppervlak van het behang is beter bedekt met een laag vernis.

Meubelen vervoeren.

Om te zeggen dat het eenvoudig is om een ​​bank te slepen, dat zou overdreven zijn. Maar zelfs een man die dit nooit heeft gedaan, kan de stoel of stoel met zijn handen slepen.

Vooral als er iemand is om om hulp te vragen: in dit geval zijn vier handen beter dan twee!

Alles wat u nodig hebt, is een stof voor meubels en een aantal gereedschappen, waarvan de duurste een bouwnietmachine is.

Verwijder de stoel van de stoel en knip een stuk stof van de gewenste maat. Houd er rekening mee dat u overlappingen aan beide zijden nodig hebt om de stof te bevestigen.

Bevestig vervolgens de stof rond de omtrek met een nietmachine. Tegelijkertijd moet de stof worden uitgerekt om plooien te voorkomen.

Besteed speciale aandacht aan de hoeken.

Het blijft alleen om de stoel terug te bevestigen aan de stoel.

Elk van de ideeën die door ons worden voorgesteld, is eenvoudig en zal het gezinsbudget niet echt verpesten, dus het zal moeilijk zijn om een ​​excuus te vinden om zelfs geen van hen te gebruiken.

Maar echte magie kan alleen gebeuren als je het proces op een creatieve manier benadert en in staat bent om een ​​holistische stijl te creëren.

Om dit te doen, zult u waarschijnlijk al deze ideeën met elkaar moeten combineren.Wees gewoon niet bang om te experimenteren, en dan zal alles blijken!