Voor het huis en de huisjes

Snelle schoonmaak: 9 beste hacks in het leven, die je misschien niet kent

Het is nauwelijks mogelijk om iemand te ontmoeten wiens favoriete bezigheid schoongemaakt zal worden. Maar je kunt niet zonder. Er zijn zoveel interessante activiteiten in de moderne wereld dat ik de schoonmaaktijd zo veel mogelijk wil beperken. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige tips die het u gemakkelijk maken om uw eigendom snel op orde te krijgen. Verwijder het vuil kan gemakkelijk zijn, zelfs in de verste hoeken van het huis.

1. Schone plinten

Om de plint tussen de muur en de vloer te reinigen, hoeft u niet voor hem op zijn knieën te kruipen. Wikkel eenvoudig een microvezeldoek rond een stijve bezem en maak deze vast met een rubberen band. Nu kunt u de plint net zo gemakkelijk wassen als de vloer. Loop door het ontwerp rond het huis. Je zult het werk in een paar minuten aankunnen.

2. De muren wassen

Geschilderde muren (bijvoorbeeld in de keuken of in de badkamer) moeten ook periodiek worden gewassen. Het is niet nodig om op deze ladder te klimmen met een borstel en een emmer zeepsop. Zwabber met microvezelmondstuk perfect omgaan met dit werk. Sproei de muren eerst met een oplossing van een afwasmiddel en veeg vervolgens op dezelfde manier af als waarop u de vloeren zou wassen. Evenzo kunt u het beschilderde plafond wassen.

3. Reinig de toiletborstel

Dit apparaat kan per definitie niet perfect schoon zijn. Maar het wegwerken van schadelijke bacteriën is niet overbodig. Vergeet niet de emmer in te vullen waarin zich een penseel bevindt, hetzelfde ontsmettingsmiddel dat u gebruikt om het toilet te wassen. En nu doe je elke keer dat je een penseel gebruikt een micro-reiniging van sanitair. Bovendien vermenigvuldigen microben zich niet op de borstel.

4. Branders zonder koolstof

De branders van een gasfornuis zijn vaak bedekt met een vreselijke zwarte laag roet, die erg moeilijk mechanisch schoon te maken is. Probeer ze gewoon in een afgesloten zak te plaatsen, met een beetje ammonia (ammonia). Laat de zak 's nachts gesloten en was de oplossing in de ochtend. Branders zijn schoon.

5. Wis vet uit de oven.

Het vet op de ovendeur is erg moeilijk schoon te maken met gewone servetten. Probeer het vet af te vegen met een melamine spons. Was de oven na deze reiniging met een eenvoudige zeepoplossing.

6. Bescherm glazen oppervlakken

In plaats van de glasplaat te reinigen, bedek deze dan gewoon met een laag autowas. Nu, zelfs als er druppels vet op het oppervlak zitten, zal het heel gemakkelijk zijn om ze te boenen. Het is soms gemakkelijker om een ​​probleem te voorkomen en niet om het op te lossen.

7. Was tegels gemakkelijk

In plaats van tevergeefs vlekken tussen de tegels te verwijderen, vult u ze met een bleekmiddel. De meest vervuilde plaatsen kunnen wrijven met een tandenborstel. Laat het product 15 minuten staan ​​zodat het al het werk doet en spoel het dan gewoon af. De tegel wordt veel schoner.

8. Maak de douche 's nachts schoon

Je hoeft geen gezonde slaap te offeren. Dompel de douchekop gewoon in een zak azijn en bevestig alle rubberen band. Tijdens de nacht lost de azijn kalkaanslag op en zal de douche zichzelf reinigen. Slaap lekker, accepteer het resultaat van het werk.

9. Maak jaloezieën schoon

In plaats van een vod op elk afzonderlijk compartiment, in de war raken en breken van uw jaloezieën, wikkel twee microvezeldoekjes om de keukentang. Afstoffen is erg handig en gemakkelijk schoon te maken, en de jaloezieën zullen hun vorm behouden. U kunt een beetje afwasmiddel toevoegen en het proces zal nog sneller gaan.

Breng je huis snel op orde, en bespaar tijd met schoonmaken, spendeer met vrienden en familie!

Bekijk de video: Batman Unlimited: Monster Mayhem (November 2019).