Voor het huis en de huisjes

Bolvormige vaste planten die in de grond kunnen overwinteren

Er zijn onder de bloembollen zodanig dat de wintervorsten niet verschrikkelijk zijn. Als u de bollen slechts eenmaal laat vallen, kunt u de bloemen slechts af en toe uitdunnen of planten, waarbij u bedden en gazons vormt. De bloeiperiode van deze bloemen is anders. Indien gewenst kunt u in uw eigen bloembedden tuin maken, bloeiend van het vroege voorjaar tot het midden van de herfst.

Lente sleutelbloemen

Grouse - verbaast u met zijn pracht. Ze bloeien veel eerder dan tulpen en lijken meer op zomerbloemen. Indien nodig, planten korhoenders, uitgraven van de bollen moet in de vroege zomer zijn, en geplant terug in augustus.

Nog een sneeuwschoonheid, letterlijk bloeiend onder de sneeuw - hionodoksa. Deze bloem groeit niet alleen in de breedte, maar ook dieper, dus het voelt comfortabel op één plaats gedurende 4-5 jaar.

Scilla kan ook tuinbloemen worden. Eenmaal uit het bos gebracht, zullen ze een speciale decoratie van de tuin worden. Voor weelderige bloei moeten ze elke 3-4 jaar opnieuw planten. De bollen worden na de bloei opgegraven, gedroogd en in september geplant.

Meer dan sleutelbloemen

Er zijn onder de bolvormige en dergelijke, waarvan de bloeitijd afhankelijk is van de variëteit. Lente-krokussen bloeien als de sneeuw net begint te vallen. En de periode van bloei van de prachtige krokus valt in september-oktober.

Onder de witte bloemen bevinden zich niet alleen de lente, maar ook de zomer en de herfst.

Hetzelfde geldt voor de Muscari. Onder deze bloemen bevinden zich zowel primula's als zomerschoonheden.

Tulpen kunnen niet jaarlijks worden getransplanteerd. Houd er rekening mee dat hun lampen in de loop van de tijd naar de diepte "gaan". Bloei in dit geval zal moeilijk zijn. Graaf de bollen in de lente en geplant in de herfst.

Narcissen zijn geweldige bloemen. Afhankelijk van het ras zullen ze van maart tot juni van hun bloei genieten. Vervang ze elke 4-5 jaar. Uitgepakt aan het einde van de lente, worden de bollen pas in de herfst geplant.

Nederlandse irissen bloeien vroeg en verheugen het oog tot half mei. Deze bolvormige planten kunnen droogte en direct zonlicht verdragen, maar overmatig vocht kan ze schaden.

Zomer schoonheden

In de zomer slaat de hitte van de kleuren de lelies toe. Er zijn veel variëteiten hier. Hiermee kunt u kiezen voor de tuin, anders in kleur en hoogte van bloemen.

Herfstkrokussen zijn herfstbloemen die schoonheid kunnen geven in september-oktober. Soms lijkt het erop dat deze bloem bloeit in strijd met alles. Tegen de tijd van de bloei zijn de bladeren van de herfstcrocus afwezig, maar in de lente verschijnen ze als een van de eerste. De bloem is pretentieloos, kan meer dan 5 jaar zonder transplantatie zijn. Verplaats de bollen zo nodig van de ene plaats naar de andere in het midden van de zomer, nadat de bladeren zijn opgedroogd. Ze moeten aan het einde van augustus worden gelost.

Bekijk de video: Rododendron en azalea snoeien en verzorgen (November 2019).