Kookkunst

Chicken Nuggets thuis

Pin
Send
Share
Send
Send


Onlangs heb ik gemerkt dat mijn vrij vrouwelijke figuur mannelijk wordt, van tijd tot tijd wil ik iets schadelijks. Het zal nodig zijn om aan je figuur te werken, soms is dit vereist door huisvrouwen. En om de situatie niet te verergeren, begon ik te zoeken naar wat ik moest doen om zulke heerlijke fastfoodgerechten te vervangen.

Ik zal je laten zien hoe je mijn favoriete kipnuggets thuis kunt maken. Koken zonder conserveermiddelen, zonder synthetische ingrediënten, zonder smaakversterkers, zonder een verscheidenheid aan plastics, enz ...

Voorbereiding kost relatief weinig tijd, maar het is de moeite waard (de maag zal zeggen dank u). Het meest verbazingwekkende is dat dit recept moeilijk te verwennen is. Gebruik de groenten en smaakmakers waar je van houdt. Ik hoop dat je inspiratie zult hebben en je zult echt unieke nuggets zelf bereiden.

Als je je eigen versie van de nuggets voorbereidt, plaats dan een foto in de comments!

Fase 1: ingrediënten

 • 2 kipfilets, zonder bot en zonder vel (dit zijn 4 stukjes filet)
 • 1 theelepel zout
 • 1/2 theelepel peterselie
 • 1/2 theelepel oregano
 • 1/4 eetlepel peper
 • 2 geklopte eieren
 • 1 kop bloem
 • 1,5 kopjes plantaardige olie

Je hebt een vleesmolen nodig om gehakt te maken, waarschijnlijk is een keukenmachine heel geschikt, maar ik heb het niet geprobeerd.

Fase 2: vlees malen

Verwarm de oven voor op 200C.

Wat te doen met het vlees, ik denk dat dat duidelijk is. Natuurlijk is het jammer om zulke goede stukken vlees in de vleesmolen te doen, maar dat is noodzakelijk. Probeer de volgende keer het vlees in blokjes te snijden.

Nadat het vlees is gemalen, voeg zout, kruiden en peper toe.

Fase 3: Bouw Nuggets

Om alle goudklompjes op dezelfde manier te maken en ervoor te zorgen dat ze allemaal gelijkmatig koken, heb ik een kleine metalen schaal gebruikt en de ballen gehakt opgeschept en op vetvrij papier gelegd.

Ik duwde een eetlepel zachtjes over de resulterende ballen en maakte ze plat.

Fase 4: Paneren

De pauze omvat drie fasen.

 1. rol vlees in bloem (zout en peper kunnen aan bloem worden toegevoegd om een ​​extra smaak te geven)
 2. dip het vlees in losgeklopte eieren
 3. we plaatsen goudklompjes op een vel

Ik heb deze operatie twee keer gedaan, zodat de paneerlaag dikker was.

Nu kun je bakken!

Fase 5: Frituren

Gebruik een gietijzeren pan om onze klompjes te bakken tot ze bruin zijn. Bak in een grote hoeveelheid hete olie. Dit is ongeveer 2 minuten per kant.

Na het roosteren lay-out op een papieren handdoek. En zodra het vet is gedraineerd, plaatsen we de klompjes op de bakplaat in één laag. Bak nog eens 20 minuten in de oven.

Fase 6: Geniet ervan

We stoppen met koken en genieten thuis van nuggets. Gebruik je favoriete saus. Ik maakte een zoetzure saus over de bereiding waarvan ik in het volgende artikel zal vertellen.

Bekijk de video: KFC style - Extra Crispy Kip Nuggets met de geheime kruiden van Kentucky Fried Chicken (Maart 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send