Tips

Als je de goederen kapot hebt gemaakt voordat je bij de kassa hebt betaald ...

Pin
Send
Share
Send
Send


Mijn vrienden, printen en in je zak steken / rechten / paspoort, etc. Hier zijn een paar alinea's met informatie die uw portemonnee beschermen en beheerders en bewakers van de meest pompeuze winkels sturen.

Dus vanaf nu is je beste vriend - Artikel 1064 van het Burgerlijk Wetboek van de Russische Federatie "Over de regels van het detailhandelsbedrijf en de basisvereisten voor de werking van een klein detailhandelsnetwerk ..." Namelijk, dat magische punt waarin het is geschreven: schadevergoeding als blijkt dat de schade niet door zijn schuld is veroorzaakt. "
Wat betekent het: als je op een natte vloer glijdt en een rek met champagne tevoorschijn haalt - je schuld is er niet en je zult niet verslagen worden, maar die tante met een dweil zal je slaan.
Als een fles olijfolie langs de transportband aan de kassa kroop en plotseling tegen de vloer gedrukt werd, bent u schoon voor de wet.

Je nam een ​​pot augurken van de plank, en naburige komkommers fladderden en zakten in elkaar - je bent niet verplicht om voor de operatie te betalen om de handen van de winkel-merchandiser recht te trekken. Producten moeten stabiel in de schappen worden geplaatst en vastgezet, en dit is zijn taak, niet je problemen.

Uw volgende vriend - GOST 51773-2001 "Detailhandel. Classificatie van ondernemingen"
Volgens deze GOST, evenals SNiP 2.08.02-89
"Openbare gebouwen en voorzieningen.", De afstand tussen winkelrekken mag niet minder dan 1,4 meter zijn.

En hoe groter de winkel, hoe breder de doorgang tussen de planken zou moeten zijn, hier is de lijst:

1,4 m - met verkoopoppervlakte tot 100 m2
1,6 m - met een commerciële oppervlakte van meer dan 100 tot 150 m2
2 m - op het handelsgebied van sv. 150 tot 400 m2
2,5 m - met het verkoopoppervlak van sv. 400 m2

Wat betekent dit:

Blootgesteld in het midden van de doorgang van de flessenpiramide:

- a. maakte de passage van de reeds ingestelde breedte en maakte het moeilijk om te bewegen (het was moeilijk om fysiek voorbij te gaan en niets aan te raken);
- b. was slecht gefixeerd (de merchandiser schakelde de flessen verward uit en ze stortten in met een halve steek).

Ten slotte is uw derde vriend artikel 203 van het Wetboek van Strafrecht van de Russische Federatie. Ze zal je helpen als de winkelbaas besluit om mee te doen.

Als de bewaker grof begon te worden, bedreigd, een kap zou pakken, de tas zou doorzoeken en hem zou willen trouwen - herinner hem dan aan artikel 203 van het Wetboek van Strafrecht. Hij zal blij zijn om te horen dat zijn actieve brandgevaarlijke acties in uw adres strafbaar zijn door een gevangenisstraf tot 7 jaar, omdat dit een teveel is aan de bevoegdheden van een medewerker van de Private Security Company (PSC).

Wat betekent dit:

Volgens de wet moet uw dialoog met de bewaker er als volgt uitzien:

Hij: Geachte heer / mevrouw! Je lijkt iets gebroken te hebben? Ga je betalen?
Jij: Natuurlijk ben ik dat! Zodra mijn schuld in de rechtszaal wordt bewezen, betaal ik dezelfde dag nog!
Hij: Nou, dat klinkt redelijk. Allemaal een goede, goede dag.
Jij: Tot ziens, ik hou van jou!

Pas kennis toe:

Dus een meteoriet vloog de winkel in en sloeg je handen uit, een fles rode droge oogst uit 1984.
Een bleke beheerder vereist dat je betaalt voor een kapotte fles.

Verklaar je onschuld en vraag, als de beheerder naar het conflict gaat, om een ​​klaagboek. Beschrijf in detail wat er is gebeurd, inclusief de tijd van de catastrofe (de camera-operator zal je bedanken), getuigen (je zal jezelf bedanken als je naar de rechtbank gaat), en de belangrijkste deelnemers aan de parade (ze worden dan uitgehouwen op het rode vierkant).

Vereist ook het opstellen van een daad van schade aan de goederen, waarin je alle bijbehorende omstandigheden moet oplossen: een gladde vloer, smalle gangpaden tussen planken, dronken voetbalfans, dansende Hare Krishna's, jabelende zombies.

Hoogstwaarschijnlijk zal het conflict zelfs in het stadium van de klachtboekvereiste worden opgelost. Als het bezeten personeel niet stopt, bied dan de winkel aan om je te dagvaarden (er is geen andere legale manier om je te laten betalen voor de gebroken vaat). Gerechtskosten en de onvermijdelijke bezoeken van inspectiediensten zorgen voor afkoeling van vlijtige medewerkers en stellen u in staat om met een rechte rug en trotse kin de situatie te verlaten.

Postscriptum : Bonusnummer!

Magische woorden! Pas ze toe op de handelaren en kijk wat er gebeurt:

"Je hebt een glibberige vloer / onstabiele opstelling van goederen op de plank! Ik zal een klacht indienen bij de federale dienst voor toezicht!"
"Je hebt smalle gangpaden / dozen tussen de rekken! Ik zal schrijven naar het toezicht op de staatsschout!"

Bekijk de video: Webinar: Een eigen bedrijf starten (Maart 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send